❤ Graduation Day

by - 16.04


Assalamualaikum and Helloo :D

             Aiiiii semuaaa Gadis Datang Lagi sini membawa cerita bahagia dan semoga semua kawan blogger pon bahagia.. Apa kabar semua ? smoga always sihat tau, gadis hamper sebulan tak update pon, okey..okey
Kita cita pasal graduation ne semacam sesuatu bagi gadis  yang sangat-sangat berharga couse gadis kerja half time, malam gadis kena study tuk meraih cita-cita ne dan alhamdulilah ALLAH swt senantiasa memberikan gadis kesihatan, kemudahan dalam menjalani semua ini selama tiga tahun lebih. Susah senang gadis senantiasa tawakkal dan besabar, sebab kekuatan yang besar itu selalu Nampak bila tengok wajah mama.
              Syukur Alhamdulilah atas kesihatan yang diberikan kepada gadis hingga boleh menghadiri sidang graduation Hari Kamis, tepat tanggal  3 November 2012 …. Malam sebelum acara graduation tu macam tak pecaya pula gadis dah tiba di ujung jalan, dan semoga mampu menempuh jalan menuju kesuksesan lagi amin. Okey gadis cita awal pagi kamis tu, tepat pukul 04.30 gadis wake up, mama pun shalat subuh kejab lepas tu sarapan pisang goring subuh cam nak puasa pula heheheh… and time to salon cantik-cantik sikit’lah… make up…make up….make up…. Dah pukul 07.30 time too go t’plaza….  And 08.15 acara pon mulai dari Tarian persembahan, Senat memasuki ruang siding, pembacaan doa, menyanyikan lagu kebangsaan, mengheningkan cipta hingga 09.45 untuk prosesi Wisuda.

          09.30.032 dengan nama Andi Arfaini Abdullah, Amd.kom dengan perasaan yang campur aduk sedih, bahagia deg deg’an gadis pun melangkah menuju ke atas panggung, menundukkan kepala, pemindahan tali ke kanan, terima ijazah dan selesai huffhhhhh……..
Dan setelah itu ada lagi kejutan / surprice yang luar biasa syukur alhamdulilah sebab gadis boleh masuk dalam lulusan terbaik ke 5 dalam wisuda Diploma, time nama gadis di panggilkan untuk naik ke atas panggung perlahan gadis mencari wajah mama, dan ketika menatapnya dari kejauhan ya Allah mama terharu dan menangis bahagia sambil tersenyum melihat anaknya, dan seandainya saja almarhum bapak ada pasti dia akan sangat bangga dan bahagia melihat anak bungsu dia berdiri masuk dalam kategori terbaik.
           Dan gadis yakin klu bapak pun tersenyum bahagia di alam sana. Mama terima kasih kuucapkan dalam hati sambil menitihkan air mata yang tiada henti mengalir, hingga gadis berjalan melewati mama, my uncle menarik tangan gadis seolah bersedih bangga serta mengucapkan selamat, lepas tu mama memeluk dan mencium kening gadis, seolah para orang tua menuju kepada kami. Tapi ini hanya sebagai motivasi untuk gadis semoga boleh mendapatkan pekerjaan yang lebih baik dan boleh membanggakan keluarga, nusa dan bangsa. Amin
Hingga pukul 12.30 acara pun selesai, last gadis mulai berpetualang ruang sidang mencari para pensyarah yang telah menorehkan kesan terhadap perjalanan study dan para asisten dosen yang selalu memberikan bantuan, terima kasih atas segalanya, kalian akan selalu di hatiku.
Sebelah kiri tu adalah ketua Yayasan BCM, dan Couple tu adalah rector STMIK Bpk. Endyk Novianto Beserta ibu Evi Diana.
    dan dua orang pensyarah kat atas tu adalah para pembimbing gadis time mengejar tugas akhir, terima kasih segala saran dan kritik yang sangat membangun, maafkan gadis bila banyak yang tak berkenan di hati, mereka adalah pensyarah yang luar biasa. Sekali lagi terima kasih 
Dan beliau diatas pula adalah para last penguji project tugas akhir, gadis ucapkan banyak terima kasih kepada beliau semoga kesalahan yang pernah gadis buat time first time seminar presentation tu boleh menjadi pengalaman yang luar biasa, terima kasih atas segala dukungannya.  Terima kasih memberikan sejuta rasa dalam ruangan sidang heheheheh….
Dan buat para Asisten dosen terima kasih banyak yah, maaf saat ini belum lagi gadis tunai sesuatu tu but insya allah sometimes gadis berikan. Sukses untuk kalian semua, jangan nakal-nakal dalam LAB tu hahahahahah….
And For my best friend Arif, Hepsy,Sismanto, katty, Anthy, Vitoy graduation tu, semoga kita semua di mudahkan dalam meraih kesuksesan dan senantiasa berada dijalan yang diberkahi Allah SWT, dan for my sister lina, Via, orin tetap semangat untuk kalian next year convo okey. Always missing u dear….. forever #hug
       Last For my Family…always Loveee <3 terima kasih untuk mama dan almrhum bapak atas segala doa dan kasih sayang selama ini, gadis sayang mama sekarang hingga jantung berhenti berdetak, insya allah gadis berusaha menjadi yang terbaik, selalu membuat kalian bahagia amien…amien…amien.
And for my sister, gadis sangat menyayangi mereka terimakasih segalanya, sebab dah mampu melayan gadis bungsu yang penuh kerapuhan namun kalian mampu meberikan kehidupan yang penuh lika liku hingga boleh jadi sosok yang kuat dan tetap tegar meghadapi segalanya.
Oiaaa for someone<3 thanks for all, dan untuk sahabat blogger terima kasih  sebab sudi memberikan dukungan dengan datang berkunjung dalam blog gadis ne, sometimes gadis akan memberikan something tuk korang semua, and for dear CJ yang merupakan kawan dan gf from abang my someone, thanks atas pemberian patung graduation tu….
                 Syukur Alhamdulilah boleh sampai dititik akhir ne yang akan menjadi awal perjuangan menuju jenjang yang lebih baik & always sukses amin, korang penat tak baca cerita gadis heheheehehe…. And next entry Go To Malaysia hehehehehe….keybay salam hangat untuk semua. Bahagia selalu…



Wassalam :D

You May Also Like

0 komentar