❤ Kota Kinabalu #Part1

by - 20.19

Assalamualaikuuuummmm :)

         Hilloowwww semua, gadis lupa nak wat entri time kota kinabalu ne.. baik kkawan blog sllu ada dalam minda heheh, windu nak cite” duk dpan lappy. Okey entri lepas kan gadis wat kat tawau… dah lupa pula tarikh dia gi kk perjalanan dari tawau ke kota kinabalu lama juga -+14 jam tuk keta pribadi. But happy juga sebab bleh menikmati indahnya pejalanan tawau, Sandakan, ranau, kundasang eeeittsss banyak lagilah tak sempat nak tau semua kampong tuu sebab tidoq heheheh… but time nak sampai gunung kinabalu tuu, cam dingin yang telampau, semua badan tuu rasa beku. Brrrrrr………………………………..
Last, Alhamdulilah tiba kat Tuaran, taman sri rugading adalah home my aunty…mmmmhhhh sebuah kompleks rumah susun versi Indonesia, but dkat Malaysia ne bestlah motoq tak banyak semua guna kereta patutlah semua putih heheheh #cerita pelancong kunun.

First time gadis HangOut with family go to Perdana Park...
                 Kat perdana park ne, lagi best & cantek sbab air mancur yang fullcolour.. but tak sempat makan kat sana sebab hujan time tuu #OkeydoakanGadisBalikLagiNextYear…..Gadis Selalu merindukan sinar matahari di pagi hari, but home aunty tak’ bleh Nampak matahari pagi langsung sebab home dia kat lantai 1, lepas tu gadis duk home my cousin malalin #i don’t now, awal pagi bangun tidoq tu mesti tegok, then mataharipun cakap good morning  lepas tu makan nasi lemak/ nasi kuning sambal belacan hahahaha….
            And sebab hari tu cuti tuk warga Malaysia , ktarang gi jjalan pantai yeaaaaayyyy… lupa nama pantai neee tanjung likas ke pantai likass hehehehe…Okey barbequeeeee yeah, ada sayap, sosis, ikan mmhhhh yummyyy :p

        Nah siapa pernah gi pantai tuuu….sebenarnya gadis tak minat sangat ngan pantai sebab duk kat tarakan pun hari-hari kat pantai juga hehheeh… but okeylah ne first time with my family from pihak bapak yang lama tak jumpa… Gadis happy bleh jumpa semua family but sume ppuan yang guna tudung ungu, pink, biru itu adalah my couzen but sungkan nak call kakak sebab anak dia seumur ngan gadis alaaamaaakkk…..nak tuuu yang guna spekmata tu sume my anakbuah heheheheh…OMG tak nak tua sangat bila dorang call me aunty :p but apapun gadis sangat bsyukur & tima kasih sebab sbleh jumpa ngan semua family yg baik hati is going semua jiwa muda’ insha allah sometimes gadis nak ajak korang jjaln jga…insha allah 
      Lepas makan, main volley pantai kejap gadis ada nak jumpa someone hehehehe first time juga nak jumpa dorang ne,,, aiiikkkkk nervoussss , Dengan baju yang tak selesa sebab bau asap barbeque tadi, me , dear CJ, and mr.Dee gi One Borneo yeaahh sekedar tuk mengenal and soooo mereka ne couple yang tsangat romantic, Ommmaaa jeoulessss hihihihhiihhih… dorang blanja gadis makan ais cream, mmmMmhhh tima kasih mrs CJ & mr. Dee heheheheh…eittsss gambar tak da sebab sungkan nak minta foto kat mr.dee, lupaa Mrs.CJ ada ajarkan gadis main bowling huppp…huppp thanks dearrr….
           Jalan kat OneBorneo ne memang best sangatlah semua benda yang comel” ada kat sana, jenis benda yang ala” korea pun ada arrgggggghhh nak beli sumeeee but tak cukup duit , for kota kinabalu cam tak nak balik tarakan hhehehe.............
Salam sayang tuk semua jiran <3  eiikkk to be continue,,,,,,


Wassalam....




You May Also Like

0 komentar