❤ Ceritaku Dalam Doa

by - 13.05

Assalamualaikum♡ 

         Hillloowww my dearst yang super duper hiro, duk kat blog neee… makaseh dah sudi datang sini. Eiikkk apa kabar korang hari ne, sehat’tak….alhamdulilah(˘⌣˘) mmmhhh selesma, err minum ubat tau, jaga kesehatan, sekarang ne musim ekstrim’lah…pandai-pandailah jaga makan, jgn lupa berehat  (re : istrahat) aahaaakkkssss… gadis nak share cerita sikitlah, minggu lepas ne mama ada rasa sakit yang dah lama tapi baru kali ne gadis teman mama gi klinik. Korang tau tak cam mana perasaan gadis ne tengok mama cam sedih’j…merenung jauh sangat (T^T) gadis sedih but tak mau nampak’kan depan mama, gadis still buat mama tersenyum, tiba kat klinik tuu, kena bbaris dulu banyak juga pasien kat ‘AHLI BEDAH’ mmhhh tak lama, assisten dokter tu call name mama, masuk duduk mama dah cek ini ituu, tak dapat tebak penyakit mama, kena pindah ruang sebelah tuk scan iihhh gadis rasa air mata ne dah nak keluar tau tak tgok mama, ok…okk…okkk gadis kuat…kuaat, ahaaakkss liat di monitor astagfirullah, ada benjolan (gumpalan) between gusi & telinga mama kira panjang dia 3mm lebar pula 1mm… dah nak keluar air maata…. Tak jadi sebab mama still smile…smile (maybe dia sedih juga but kena kuat kan tak nak anak” dia juga sedih’kan) truss dokter tu juga cakap kalau penyakit mama ne tak jelas sangat sebab dia takut berikan ubat” sebab takut jga mengada-ngada. Ehhh, heran juga’lah sebab doctor ne pun tak tahu sakit mama tu apa, then dia sarankan operasi. Ya allah, rasa nak teriak tauu tak, kalau lah boleh gadis j yang sakit, mama dah tua dah tak nak tengok dia sakit cam tu (T^T) , but keluar klinik tu mama Nampak kuat sangat, peluk gadis. Tapi dalam perjalanan pulang tu gadis rasa mama nangis tauu, sbab dengar suara dia keci” ja pun…but gadis pula ajak dia cakap hal yang lain. Dan bila dah sampai rumah mama rehat, kami anak-anak beliau bincang’lah pasal mama..dan sementara ne kami senantiasa berdoa tuk kesembuhan & kesehatan mama, semoga panjang umur dan boleh bahagiakan mama lebih dari sekarng ne, boleh peluk mama selalu….  Okaay,,,ehhh sedih pula korang baca entry ne kan, mmmhhh Maaf errr…. 
Tak..tak payah nangis’lah… baik gadis bagi korang cake hehehheeheh…. Lain’lah bukan gadis befday tuu. Tuu cake anak buah (re : ponakan) gadis tauu, ne sebenarnya syukuran’ja pon tak befday sangat’lah… mmmhh kepada anak buah aunty yang comel, semoga sehat slalu sayang, jadi anak yang sholehah, anak yang pandai.  Amin (•̃⌣•̃)
Nah ne’lah makhluk Allah yang gadis sayangi si anak buah ( Afika) and my only mam #BigHug

       Dalam entry ne sebenarnya siklus yang sangat kalian boleh pahami, dan pandai-pandailah jaga diri, jaga kesihatan, jgan makan lambat sebab tu semua awal datang penyakit tau.. sayangilah keluarga.dan jika lau tengah happy or sad senantiasalah bercerita diatas sajadah (Allah SWT) *NoteForself senantiasa bersyukur…..
Last, gadis still smile, insha allah keep strong yeayyyy….



Wassalamƪ(˘⌣˘)






You May Also Like

0 komentar