♥ Ridiculous by Andhani Geko

by - 15.04

Assalamualaikum

        Dari Pusat Kota Kecil ini ku berikan senyum serta doa semoga hari ini lebih baik dari hari kemarin, lebih berkualitas, lebih pintar hahahah okay apalah itu all the best…… Dihari yang begitu Riuh dengan kata Valentine Day, semarak kat Facebook, Kat Twitter alaaa sebenarnya jika korang nak raihkan pasal hari Vday tuu…paham tak awal mula tuu, paham tak ne tuk kaum apa? Jujur ehh, tak munafik pon masa-masa school tuu gadispun pernah raihkan bersama kekawan barter coklat, bagi love card tuk someone yang gadis puja…  namun zaman semakin modern ne gadis banyak dapat info yang boleh masuk dalam pemahaman gadis… lepas’tu tak pernahpun dapat coklat dari siapapun, sebab hari kasih sayang tu bagi gadis dan maybe tuk korang semua bukan hanya sehari kan, mesti korang nak berkasih sayang everyday, everytime dan sampai bila-bila amin…
Yeaaayy, korang paham”lah tu kan pasal Vday tuu, gadis hanya share & mesti korang jauh lebih paham Oohhhh ye… tapiiii di hari ini dengan bahagia gadis boleh dapat buku RIDICULOUS (karena apa yang aku tulis adalah benar ) dari sang penulis muda @DhaniRamadhani  yang dah lama sebenarnya gadis menanti datangnya…
Ke’Random’an Buku ini membuatku jatuh cinta dengan bahasanya yang lebih ringan tuk di’Telan’
         Siapakah sosok @DhaniRamadhani ? for me.. dia sorang gadis muda yang punya wawasan luas, penulis tegar, imaginer, gadis penikmat kopi , selalu jatuh cinta dengan hujan, fullcolour, ceria, cantik dengan hijabnya dan comeelllll…. Alaaa dah’lah tak baik puji dia banyak sangat hahahahah, bila dia read postingan gadis ne mesti akan jadi favorit dia hahahahah ^,~ I love u @DhaniRamadhani , and kat pict atas tuu kelak bila dia dah jadi penulis besar kan susah nak bagi tanda tangan kan heheheh, mesti awal” ne bagi buat gadis… 
Time ini gadis tengah baca  ne then suka dengan gaya  tulisan tentang “Hujan”…
Apa kau tahu bahwa bumi diam-diam memadu kasih dengan sihujan ?

Menurutmu buat apa hujan menemui si bumi disuatu waktu ?

Menurutmu buat pa hujan menyentuh bumi disaat bumi tengah haus-hausnya ?

Ya….Semua itu karena mereka tengah memadu kasih. Lihatlah hujan, dengan bebasnya jatuh. Jatuh kepada bumi makin lama makin anarkis kadang-kadang. Yaaa.. disertai badai, mungkin mereka sedang marahan….. Dan kau tahu, hasil dari jatuh cintanya hujan terhadap bumi ? mereka menghasilkan anak-anak yang begitu indah nan rupawan selagi elok #pelangi :’)


















Tetap kualitas waktu membaca “Ridiculous” with secangkir Cappuchino & Cake Moccachino dan tetap berkicau via blackberry (Sponsor konsumsi my sister, thanks :*)




Wassalam
Makasih sudi datang sini :D gadis nak lanjut baca buku….
Take caree….

You May Also Like

0 komentar