♥ adat lagi ada....

by - 23.22

Assalamualaikum

Yuhuuu... bila ada acara wedding cousin mesti gadis nee excited hoh!!! jelas sebab photografer number one kat family huuffftthhh (free ~.^) anyway korang apa kabar :) cam letih pulaa, ohh no!!! mesti sekarang ne korang sibuk chat'kan kat aplikasi LINE, WEchat, KakaoTalk, dan lain sebagainyaa Wooohh mesti jadi raja & ratu chat lah nee...balas ne..balas tuu... tak!! sometimes jumpa gadis kat aplikasi tuu... jangan sombong" send emotion yang cute" tuuu hooo... eehhhhh npa pula bincang pasal aplikasi tuu... Okay kita nak cite pasal wedding, ini orang bugis'lah punya.. malam ne tuk 'mapaci' sebenarnya gadis pun tak paham betul pasal adat ini, but if nak married mesti laksanakan ritual ne.. dalam keluarga gadis'lah.. sebagai tanda pemberian doa restu from big family :) yaahh sekiranya sih begitu :D
 si cousin yang tembam & si gadis yang kurus....
 Nah, ini'lah dia inti dari acara mapaci itu sendiri, kedua tangan berada di atas tujuh jenis sarung yang telah dibentuk dan beberapa daun (lupa daun apa) nah ditaburkan daun paci, beras dan air, sambil memberikan doa untuk calon mempelai... aiikkk tak reti nak jelaskan, tak yah panjang sangat mesti korang tak nak tahuu hehehheee.... bila nak tahu lebih lagi boleh call gadis :p
si cousin yang selalu nampak relax dan sebenarnya gadis yang takut #ehh!!! btw korang rasa adat ini Pelikkk!!! sejujurnya gadis tak bgitu mengilhami bentuk nee... selalu dalam otak gadis tuu wedding yang simple tapi penuh barokah, insha allah.... eikkk korang cam mane ?? dah nak wedding juga'k ? or dah plan ngan bf/gf eehhh...? tak'pe semua boleh setting dari skrang hehehe...
(pict : mata sebam' tak fresh O.o ngantuk tsangattt) sebagai penutup entry gadis nak ucapkan tima kaseh...sila beri komentar pasal  adat wedding na wedddingerrrsss, harap korang datang rumah gadis bila wedding hooo (kidding) eiikkk tak yahh gadis tak punya rumah...hehehehee... salam blacksweetiiii....


wassalam

You May Also Like

2 komentar