♥ Start Now!!! Working.......

by - 06.51

Assalamualaikum & hii guys :)


(backsound : Travie McCoy_ Billionaire ft. Bruno Mars) Huuufffftt (Tarik Nafas panjang nak cerita panjang sangat) ahhhhh rindu korang semuaaa ( hug..hug…kisss) alhamdulilah, alhamdulilah, alhamdulilah……  dah lewat masa kiritis dekat office masa desember 2013, first timelah rasakan macam mana duduk sorang diri tanggung jawabkan segala hal, okey I am girl !!!, dan saya pasti bisa ( di minggu pertama ditinggal cuti oleh seorang Foreman) ahhhhrggg macam mau teriak kuat – kuat!!!!

Okey, ada history  yang sebenarnya buat gadis sadar, bahwa sedari dulu time school rasa gadis ne anak sangat disiplin, yaaa time school ya time tulah!!! Dan fakta, ini dah dunia kerja yang mana gadis masih sangat baru dalam berbagai hal (haus, minum dulu…..)  banyak kawan kerja yang berbeda karakter pula, dan itu ternyata memiliki tingkat disiplin dan detail yang super duper amazing. Okey mari belajar disiplin & smart dalam bekerja.

First, time sorang foreman out from office (cuti = holiday) mulailah gadis rasa kehidupan dunia kerja yang sebenarnya, tak boleh makan tak boleh minum (hehehehe  Overr!!!!!)….. demam!!!! Yeaay betul hari – hari rasa badan demam macam mana’lah bila ada customer nak ini, nak itu OMG….OMG…OMG!!!!! macam mana bila “BM” Tanya pasal ini, pasal itu, macam mana bila mekanik nak ini itu…..aaaahhhrrggggggggg (pening kepalaaa time tuu)

Yeaayy, akhirnya apa yang terpikir benar jadi kenyataan bahwa, banyak “kebiasaan”  yang hampir semua salah dan banyak “dibetulkan” saja oleh orang yang tak disiplin terdahulu but now, semua itu telah melalui jalur kebenaran yang sebenarnya. Walaupun gadis dan team harus belajar banyak untuk mencapai yang lebih baik…(thanks BM) Mulai dari kelengkapan document yang benar hingga merasakan juga di complain customer dari yang berbicara “lembut tapi menusuk” ada pula yang  ngomong dengan nada tinggi mengancam akan memperkarakan hal sampai kehukum….. huffftttt!!!!!!!!!!! Bgitulah pola pikir manusia
yang berbeda sesuai karakter, yang menantang kita untuk lebih sabar &  bekerja lebih aktif. Terima kasih 
 Nak dengar cerita lanjut, (okey siapkan maggie’ke biskut apalah hehehee.. atau nak gi tandas dulu sila hehehe…..) okeyy dan semua itu sebenarnya buat saya hampir tiap hari rasa pening, merasa punya beban yang sangat berat kwkkwkwkwkwkw…. Pada masa itu!!!! Soo now dah banyak belajar atas semua tu anddddd sooo many thanks for semuaa kekawan kat office tuuu sebab support mereka luar biasa, semua kompak, semua macam keluarga. Dan semoga selamanya menjadi satu team yang amazing menunjukan kepada dunia kalau kita bisa heheheheheeee….. ( intern know) 
Sooo, Korang rasa gadis tak penat ke becakap ne, alaamaak now gadis bagi peluang kepada semua yang baca entry ini untuk bercerita hohoohohoh….. ehhhh!!! Kat bawah tuuu okeyyy sayaaang.

To be continue ...................................................


Soo,, thanks for blogwalking :
Wassalam

You May Also Like

5 komentar