♥ Resepi SundaySimply

by - 20.21

Assalamualaikum

           eeiikkss rasa malu nak update resepi cam ne, hahahah mesti korang semua pernah makan ehhikkss.. ne camilan yang go international heheh... mesti pagi tadi korang sume bangun lambat kan, sebab hujan boleh manjakan heheh...Ohh no!! tu gadis tiadalah, hujan tak akan mampu buat malas, pagi dah jadi bibi'lah... lepas tuu tadaaa kekekek buat resepi yang hari - hari pon buat nee... apa bahan dia (cabbage, flour, beans, carrots, enough water, Masako + telor ) dan ini maybe makanan yang sebelum gadis lahirpun dah ada,,,wohooooo...
shredded cabbage, carrots, green beans like the image above, then mama said you should create it manually seasoning, among the salt, pepper, garlic and onion until smooth work surface...heheheh
mixed material is then input flour and eggs, do not forget water... ehhh jangan lupa cuci benda-benda tuu terlebih dahulu ~.^ eeittsss tambahkan penyedap rasa bila tak sedap lagi (masako)
Last...guring - menggoreng dan siapkan dengan orange & chilli sauce, yummy oppssss 
heheheheh,,, this is it Bakwan ala makcik... sila cuba resepi , jemput semuaa...



Wassalam

You May Also Like

0 komentar